Sander Schilthuizen clubkampioen 2012-2013

9 juni 2013 (door Bert Bergshoeff)

Afgelopen donderdag werd de laatste partij in groep A van de voorjaarscompetitie gespeeld. Sander Schilthuizen klopte daarin Paul Neering en werd daardoor met een score van liefst 5,5 uit 6 groepswinnaar, vr Frans Arp (4 uit 6) en Paul Neering (3,5 uit 6). Omdat Sander ook met grote voorsprong eerste staat in de keizercompetitie en daarin de winnaars van de najaarscompetitie (Frans Arp, Aad de Bruijn en Paul Ruber) dus ruim voorblijft, is hij ook de nieuwe clubkampioen van Het Spaarne, als opvolger van Ronald Keizer.

De begin dit seizoen lid geworden Sander en Paul drukten meteen een belangrijke stempel op de interne competitie. Paul werd op basis van zijn rating meteen al toegelaten tot groep A, Sander kwalificeerde zich door winst in de najaars-B-groep. In de laatste partij deed Paul nog een goede poging om op gelijke hoogte te komen en een beslissingspartij af te dwingen, maar een kleine onnauwkeurigheid kostte hem de partij.

Sander pakte vorig jaar na jarenlange inactiviteit het schaken weer op en verbeterde zich gedurende het seizoen met grote stappen. Hij is een vaste aanwezige en een sympathieke verschijning op de clubavond, levert geregeld leuke bijdragen voor het clubblad en heeft bewezen dat hij zich met de grote kanonnen van onze club kan meten. Een waardig clubkampioen 2012-2013!